+358 40 7400 643 hmvk@hmvk.fi

Saaritukikohta Girsholmen

Girsholmen on kotisatamastamme n. 11mpk päässä oleva saaritukikohta Sipoon saaristossa.

 

Saaresta löytyy hyvät laiturit ja poijut.  Kerholaisten käytössä on keittokatokset, tanssilava, puuceet ja 2 saunaa. Kauppalaiva Christina käy saaressa kesäaikana.

Saaressa on jäsenten käytössä soutuvene sekä 3 optimistijollaa.

Omistamme runsaat kalavesialueet, n. 150 hehtaaria. Kerhon jäsenillä on oikeus kalastaa tällä alueella.

Olemme tehneet pienen ja helppokäyttöisen oppaan saarestamme, se on mukavin tapa tutustua saareen ja siellä olemiseen. Lataa PDF alla olevasta napista:

Girsholmen kartta
Laiturit

Laitureita on yhteensä neljä kappaletta. Ne ovat nimetty idästä länteen kirjaimin H-M-V-K. Pienemmät veneet kiinnittyvät lähemmäksi rantaa ja yli 15 tonnia painavat veneet voivat ankkuroitua laitureiden edustalle. Kaikki neljä laituria ovat vapaassa käytössä. Saunojen laitureihin ei saa kiinnittyä ilman erityistä lupaa.

Grillaus

Grillikatoksia on 5 kappaletta. Avotulen tekeminen on sallittua ainoastaan grillikatoksissa. Ajattelethan seuraavaa grillaajaa pilkkomalla lisää puita. Polttopuut ovat tarkoitettu grillaukseen ja ruoan valmistukseen.

Saunominen

Miesten ja naisten saunavuorot ilmoitetaan vanhan saunan päädyssä olevalla ilmoitustaululla. Saunavuorojen aikana käytetään saunoja kiertäviä polkuja. Saunamaksun voi suorittaa kausimaksuna tai kertamaksuna. Kausimaksun ohjeet löytyvät täältä.

Telttailu

Retkitelttailu on sallittua saaren isännän osoittamassa paikassa. Lisäksi saaren keskiosasta löytyy laavu, jossa voi yöpyä.

Vesi ja jätehuolto

Kaivovesi on tarkoitettu löyly- ja pesukäyttöön. Vesi ei ole juomakelpoista. Koska saaressa ei ole jätehuoltoa, jokaisen vastuulla on viedä omat jätteensä mukanaan.

Girsholmenin metsät

Girsholmenin metsät ovat hyvässä hoidossa ja käytössämme on ammattitaidolla tehty metsänhoitosuunnitelma. Moni meistä nauttii saaren ympäri kiertävän maisemapolun kävelemisestä. Luontovalokuvaus ja luonnontarkkailu ovat myös löytäneet harrastajansa. Marjastus ja sienestys ovat suosittuja tapoja viihtyä metsässä.

Kalastus

Omistamme runsaat kalastusalueet, n. 150 hehtaaria, joista suurin osa saaren eteläpuolella. Lähestyminen ja vesialueet sivulla olevasta kartasta alue selviää tarkemmin. Kerhon jäsenillä on oikeus kalastaa tällä aluella. Kalastaminen on sallittua siinä määrin kuin yleiset kalastussäännökset siihen antavat luvan.

Lisäksi kalavesien omistajana HMVK:lla on oikeus seuraaviin säännöksiin:

  • Verkkoja voi käyttää vain seuran jäsen hankittuaan sitä varten tarkoitetut verkkomerkit. Verkkoja voi käyttää vain kahta kerrallaan. Verkkojen maksimipituus on 30 metriä.
  • Pitkääsiimaa voi käyttää samaan tarkoitukseen samoin ehdoin. Pitkänsiiman pituus on kuitenkin tällöin 100 koukkua.
  • Lisäksi on mahdollista käyttää seuraavia pyydyksiä: katiska ja iskukoukku
Verkkokalastuksen ehtona on ilmoittautuminen saaren isännälle, jolta saa tätä varten merkatut kalastusmerkit. Merkit ovat ilmaisia.
Saari-isännät:

Leo Marjoniemi p. 040 545 8658

Jorma Nyyssönen p. 045 7880 9775

Katso kuvia Girsholmenista

Selaa kuvia nuolilla